måndag 25 februari 2013

Costa Ricansk Baby Shower

Denna helg var vi som sagt forst i varma Jacó och sedan pa sondagen akte vi in till San Ramon for att halsa pa Josefinas gamla vardfamilj (nr2) och folja dem pa en Baby Shower.

Jacó var harligt som alltid. Solen och havet trottnar man nog aldrig pa. For att spara pengar bodde vi pa hostel och lagade all mat sjalva.. eller tja, Alejandro, var van turistguiden, som foljde med oss till Jacó lagade nastan all mat at oss (han alskar att jobba i koket, och han ar faktiskt riktigt duktig). Nar man bor pa hostel traffar man aven massa andra turister, denna gang tva kanadensare (Kyle och Lindsey) och tva nordamerikanare (Matt och Lindsey) (Roligt nog hette bada tjejerna Lindsey.). Riktigt trevliga manniskor.

Pa sondagen (i gar) akte vi in till San Ramon och halsade pa familjen Rodríguez Rodríguez. Tillsammans med en del av familjen; Elvis, Derek, Nicholas, José Pablo och hans flickvan Carolina, akte vi till ett litet stalle utanfor Naranjo for att ga pa nagon avlagsen slaktings Baby Shower. I Costa Rica ar detta en valdigt stor grej och det ar alltsa inte en fest for det nyfodda barnet som jag forst trodde, utan for den gravida kvinnan och hennes annu ofodda barn. Det var manga inbjudna gaster, sakert 70-80 stycken, och sa jag och Josefina. Alla kom med presenter till den kommande babyn och en "underhallare" kom dit och holl i massa lekar for de vuxna.

En konstig lek dar nagra utvalda ur publiken skulle gissa hur mycket toapapper som behovdes for att na runt den blivande mammans mage.. Som jag uppfattade det hade det aven nagot att gora med hur mycket papper hon behovde nar hon gick pa toa. (Har ar det Elvis tur att se om hon gissat ratt.)

En annan lek dar man tavlade i par och skulle flata ihop ballonger pa tid.

Nicholas, Carolina och José Pablo med Derek i knat.








1 kommentar: